Vader en zoon op podium
Witte Weekblad, augustus 2008

Isn't she lovely. Deze ontroerende muziek van de blinde Amerikaanse artiest Stevie Wonder klinkt vrijdag 5 september in de dorpskerk tijdens een bijzonder concert door twee Voorschotense musici. De gitarist Wim den Herder en zijn vader Frank den Herder spelen moderne, klassieke en eigen composities. Het concert wordt georganiseerd door de stichting Cultureel Gebruik Dorpskerk en begint om 20.15 uur. Toegang bedraagt 12,50 euro en Vrienden van de Dorpskerk 10,00 euro.

Frank den Herder studeerde aan het conservatorium Den Haag cello bij Anner Bijlsma en piano bij Gerard Hengeveld en is dus klassiek geschoold. Zijn jongste zoon Wim is ook gegrepen door de muziek, maar op een andere manier.
,, Ik speel het liefst op gehoor terwijl mijn vader van bladmuziek speelt en alles noteert wat hij speelt ", vertelt Wim ,, ons gezamenlijk repertoire is dan ook een combinatie van klassiek en improvisatie"

Speciaal voor dit concert componeerde Frank een sonate voor elekrische gitaar en kerkorgel, terwijl Wim een gedeeltelijk geimproviseerd gitaar / piano stuk maakte.
Naast deze premieres staan er klassieke werken van Bach, Beethoven en Boccherini op het programma.
Wim den Herder is dit jaar afgestudeerd in jazz-gitaar aan het conservatorium van Amsterdam. Hij heeft een eigen lespraktijk in Amsterdam, treedt regelmatig op en is te beluisteren op de onlangs uitgekomen nieuwe CD van Harry Sacksioni.

Frank den Herder is als pianist verbonden aan het conservatorium in Den Haag en heeft een eigen lespraktijk in Voorschoten. Hij is pianist, cellist, organist, componist en treedt regelmatig in verschillende combinaties op. ,,Misschien vormen wij een wat ongebruikelijke combinatie", zeggen de twee Voorschotenaren, ,,maar we hopen dat mensen nieuwsgierig zijn en naar ons komen luisteren."